Är du i full gång med att ge din trädgård ett lyft, men börjar få slut på idéer? Oroa dig inte, för vi ska hjälpa dig på traven. Det finns flera saker och ting som kan ge området en helhet, och några exempel är just ekfat, marktäckare och förvaringsmöjligheter. Ta del av tipsen nedan och gör din trädgård komplett!

Ge din trädgård en uppgradering

Det finns ett antal relativt enkla tillvägagångssätt som verkligen kan ge din trädgård ett lyft, och dessa bör inte underskattas. En av dessa är att skapa kanter så att du gränsar av gångar, rabatter och dylikt. Det här kan du åstadkomma med hjälp av exempelvis kantstål, men se fortfarande till så att du regelbundet tar bort ogräs för en komplett och ren look. Att satsa på marktäckare kan samtidigt ge din trädgård ett mjukt och vackert utseende – och glöm inte att introducera perenner som blir passande för just det klimatet som du bor i.

Själva ingången kommer att ses av alla besökare, och därför bör du lägga lite extra krut på den här delen av trädgården. Om din trädgård är relativt stor kan det vara bra att satsa på stora krukor så att alltet förblir proportionerligt. En av dessa stora detaljer kan vara ett ekfat trädgård, så ta gärna en närmare titt på just den lösningen.

Dekorera med underbara ekfat

Ett ekfat trädgård kan beskrivas som en öppen tunna med optimala planteringsmöjligheter. Det ger din trädgård ett naturligt träintryck och kan fyllas med i princip vilka växter som helst. För att plantera i ett ekfat trädgård fyller du den direkt med jord. Om du vill se till så att vattnet kan dränera är det möjligt att borra ett hål i botten. När detta är klappat och klart återstår bara plantering av olika växter. Du kan självfallet också bara använda ditt ekfat trädgård som det är utan att fylla det med växter, så valet är helt upp till dig!

Ekfat trädgård kan köpas både som nya eller begagnade varor, och de finns att hitta i flera olika storlekar. Matcha därför din trädgårds utseende för att få ett perfekt ekfat trädgård där det passar som bäst. Det är bara fantasin som sätter gränserna, och det är inte ovanligt att fylla ekfat trädgård med vatten. Kom dock ihåg att vattnet kan behöva tömmas ut under de kallare månaderna på året, någonting som inte krävs om du använder ditt ekfat trädgård för enbart plantering.

Ytterligare tips att komma ihåg

Det är alltid gynnsamt om du har passande växter på rätt plats i din trädgård. Om en viss yta står i skuggan kanske du inte behöver slåss om att behålla gräsmattan, utan kanske vill du hitta andra lösningar just där såsom ett stenbelagt skuggigt mat- eller loungeområde. För att undvika ogräs i din trädgård kan du även vända dig till marktäckare, och sist men inte minst får du inte glömma förvaringsutrymmen för trädgårdsmöbler, redskap och annat. Kanske en redskapsbod eller en trädgårdsbox kan sitta på sin plats.

Kategorier: Nyheter