Det är förståeligt att ibland vilja ge villan eller lägenheten en fräck makeover, och med tanke på att vi vistas i hemmet ganska ofta är det ett måste att få till en äkta ”borta bra, men hemma bäst” känsla.

Är du intresserad av att ta emot ett och annat tips för att få lite inredning inspo? Då har du kommit till helt rätt plats. Vi ska bjuda dig på idéer som kan ta ditt hem till nya höjder med mysig inredning som får din bostad att kännas unik.

Kombinera stilar för en komplett look

Du vill givetvis inte att det skär sig eller att allting ser slumpmässigt placerat ut på ett stökigt vis, men för mycket av samma sak kan också bli ett problem. När vi väljer ut material och färger blir det lätt så att man väljer flera möbler från samma kollektion, i samma material, samma färg och samma look.

Detta kan i slutändan se ganska stelt ut, så ett inredning inspo tips är att blanda olika texturer för att på så vis få en mer varierad inredning. Med den här metoden ser din villa eller lägenhet mer ut som ett hem snarare än ett stelt visningsrum.

Gör ditt vardagsrum eller allrum mer inbjudande

Nästa tips på vår inredning inspo lista har att göra med det välkomnande intrycket och att undvika att rummet ser tomt ut. Det här lyckas du med genom att tillföra sittplatser. Inte nog med att det ger fler gäster möjligheten att luta sig tillbaka och koppla av, utan det förser även rummet med en mysigare look.

Det här inredning inspo tipset går med andra ord ut på att ställa in soffor, saccosäckar, fåtöljer eller andra sorters sittplatser. Det är inte ett måste att alla dessa sittplatser ser likadana ut eller kommer från samma kollektion – glöm nämligen inte det ovannämnda tipset!

Introducera tavlor i rummet

Tavlor är en fantastisk metod för att ge liv åt rummet, och detta är därför näst på vår inredning inspo lista. Tomma väggar kan lätt se kala ut, och särskilt om de är målade i en ganska ljus färg. Här är tavlor och andra väggornament en utomordentlig lösning. Det spelar ingen roll om du föredrar abstrakta tavlor, fotografier eller målade motiv – det finns utan tvekan tavlor som kommer att se utmärkta ut i just ditt hem.

Välkomna natur in i ditt hem

Den optimala härliga detaljen som får ett rum att se mysigt, levande och inbjudande ut är grönska. Det blir lätt så att man glömmer detta under inredningsprocessen, och särskilt om du inreder under de lite kallare månaderna på året. Du kommer dock omedelbart att se vilken enorm skillnad bara en eller två plantor kan göra i ditt hem.

Välj själv om du vill ha en stor golvplanta bredvid soffan eller kanske en mindre blomvas uppe på byrån – eller så har du helt andra idéer. Det är bara din fantasi som sätter gränserna, och det finns mycket inredning inspo online som du kan ta del av.

Kategorier: Nyheter