Belysningen är en viktig del i ett hem. Det pratas om rätt belysning och vikten av ljuskällor i alla hemmets rum. Men det är minst lika viktigt att belysa vår trädgård, uteplatser, fasad och sköna detaljer i vår trädgård. Låt din trädgård bli en vacker lysande stjärna.

Trädgården

Skapa blickfång och dela in trädgården i olika rum. En effektfull ljussättning i trädgården skapar magi. Punktmarkera detaljer med hjälp av en lampa här och spotlights där. Belys buskar och träd, vedförrådet, friggeboden och växthuset. Gräv ner markspotlights för att belysa rakt underifrån. Placera var du vill och justera ljusets riktning dit du vill.  Rama in växthuset och markera infarten med en lampa på varje sida, eller placera ut snygga spotlights eller en och annan solcells-lampa där du vill rama in särskilda sällskapshörnor eller uthus. En lampa i växthuset skapar effekt till grödorna. Med ett varmt sken de mörka sensommarkvällarna blir ditt växthus mysigt och levande. 

Altan och terrass

Ett praktiskt utekök, en mysig lounge, en fin altan. Alla dessa platser behöver rätt belysning för att bära upp sitt syfte. Särskilt ifall du planerar att förlänga säsongen med ett tak ovanför. Levande och varierande ljussättningar och lampor kan du hitta på lamp24.se. Med vägglampor och utomhusspotlights i taket kan du belysa de punkter och platser du önskar. Det ökar myskänslan och skapar en cool del i inredningen. Montera små integrerade markspotlights runt matplatsen, grillen och stenplattorna. Lek med mönster för lekfullhet, eller stilrent på rad. Skapa spänning med att integrera spotlights i gruset, i rabatter eller i stenmuren. Dekorera och markera trappor och gångar för att skapa en intressant upplevelse. Rama in särskilda uteplatser och hörnor för att göra dem mer levande. 

Fasad och väggar

Väggarmaturer är vanligt för att sätta liv i,och sprida ett härligt ljus över husets fasad. En ytter-lampa på var sida om ytterdörren är också klassiskt. Och välkomnande! Utbudet har idag utökats och gett fler möjligheter och alternativ. Exempelvis led-strip lösningar, trädäcksspottar och takfotsspottar för att framhäva ditt hus på ett häftigt sätt. 

Energi- och klimatsparare

Det är klart att mycket belysning och en lampa lite varstans ökar oron över att det drar för mycket energi. Men en dimmer, en extern rörelsevakt eller ett skymningsrelä sparar energi, och har du lampor på timer så behöver du inte vara orolig att elförbrukningen drar iväg alltför snabbt. Likaså solcellslampor, underskatta inte dessa klimatsmarta vänner som drivs helt av solljusets energi.  

Våga lysa upp!

Utomhusbelysning ökar tryggheten och ger ett varmt och välkomnande intryck. Våga fantisera och låt kreativiteten och känslan ta över. En lyckad ljussättning utomhus skapar en fantastisk känsla och du kan njuta av din uteplats i en behaglig atmosfär året om. 

På sommaren så kanske belysningen ökar i omfattning eftersom man rör sig mer utomhus. Men även på vintern kan det vara snyggt, och ge en fantastisk effekt med en och annan lampa som belyser en buske eller ett träd och även fasaden eller farstukvisten. Det behövs en välkomnande belysning då det är mörkt och burrigt.